T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SARIYER - Mehmet Akif İlkokulu

Tarihçemiz

Okulumuz, "Çocuk, doldurulacak vazo değil tutuşturulacak ateştir." anlayışıyla 1972 yılında, bugünkü Pınar Mahallesi Merkez Camii´nin bulunduğu yerde, dört derslikli bir barakada, Pınar Mahallesi İlkokulu adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. Okul, 1976-1977 eğitim öğretim yılında bir gecekonduya taşınmıştır. 1985 yılına kadar Pınar Mahallesi İlkokulu adıyla, eğitim ve öğretime devam eden okulumuzun adı, yöresel isimlerin kaldırılması ile değiştirilmiştir.

Ömrüne sayısız başarı sığdırmış Milli Şairimiz Mehmet Akif´in adı okulumuza verilmeye uygun görülmüştür. Okulumuz bu ada en iyi şekilde layık olmuş ve o günlerden bu günlere adını taşıdığımız değerli şairimiz gibi sayısız başarıya imza atmıştır.

Mahallenin nüfusunun artması sonucu, mahallede tek okul olan Mehmet Akif İlkokulu öğrenci yükünü kaldıramaz hale gelmiştir. Bunun üzerinde 22/11/1988 ´de Milli Eğitim bakanlığı tarafından modern bir bina inşa edilmiştir. Yeni binada, daha uygun fiziki koşullarda eğitim öğretime devam edilirken, 25/09/1990 tarihinde okulun ismi Mehmet Akif İlköğretim Okulu olmuştur. 1991-1992 öğretim yılında ikinci kademeye öğrenci kayıtları yapılmış; ilköğretim okulu olarak 1993-1994 öğretim yılı sonunda ilk mezunlarımız verilmiştir. Çeşitli kişi ve kuruluşların katkıları sayesinde okulumuz kütüphane, laboratuvar ve bilgi teknolojisi sınıflarına kavuşmuştur.

Küçük mucizeleri kabul ettiğimiz zaman, kendimizi büyük mucizeleri hayal edebilecek yeterlilikte hissederiz. Küçücük bir barakada tutuşturulan eğitim ateşinin güçleneceğini tüm inancımızla kabul ettik ve bu inancımızla pek çok başarı elde ettik: Okulumuzda TKY çalışmaları 2001 - 2002 eğitim öğretim yılında okul müdürümüz liderliğinde ve TKY kurum temsilcimiz rehberliğinde başlamıştır. TKY çalışmalarını geliştirerek 2003 - 2004 eğitim öğretim yılında okulumuzda yapılan iyileştirme çalışmalarıyla okulumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği TKY Paylaşım toplantısında stant açarak tanıtım yapmaya hak kazanmıştır.

Okulumuz 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılında Özdeğerlendirme İlçe 1.si, İyileştirme Ekip çalışması İlçe 2. olmuştur.2005-2006 Eğitim-Öğretim yılı sonunda "YILIN EN KALİTELİ OKULU" olmamız nedeniyle 100 Yıl Işıl okullarında TKY çalışmaları ile ilgili sergi açılmıştır.2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı teftiş ve denetim değerlendirme sonucunda okulumuz ´YERLEŞİM ALANINDA EN BAŞARILI KURUM? ödülüne layık görülmüştür.

Okul binamız 1 Mayıs 2008 tarihinde eğitim sürecine verdiği hizmeti doldurmuştur. Binamız yıkılmış; eski okul binasına 100 metre uzaklıkta bir mesafeye, İstinye-Park ORJİN Grubu tarafından yapılan yeni okul binamıza geçilmiştir.

Eskisinden çok daha modern olan yeni binada, 40 ilköğretim birinci ve ikinci kademe dersliği, 4 anasınıfı dersliği, 1 yemekhane, 2 fen laboratuvarı, 2 bilişim teknolojileri sınıfı, 1 atölye, 1 müzik sınıfı, 1 görsel sanatlar sınıfı, 1 kütüphane,1 elektronik kütüphane, 1 öğretmenler odası, 1 revir, 1 çok amaçlı salon, 1 okul aile birliği odası, sığınak, beden eğitimi ve spor odaları, bireysel görüşme odası, arşiv, araç-gereç odaları ile 01 Mayıs 2008 tarihinden beri, genç, dinamik ve çağdaş görüşlü kadromuzla, bilginin efendilerini yetiştirmeye çalışmaktayız.

 

Okulumuz, kuruluşundan bugüne kadar çeşitli zorluklar altında dahi bütünleşmenin en güzel örneklerini vererek; 64 öğretmeni ,5 idarecisi ve 1614 öğrencisi ile çağdaş, lâik ve Atatürkçü bir eğitim anlayışıyla; etraflıca çalışan, doğru bir şekilde araştıran, dikkatlice düşünen, düşündüklerini gözden geçiren, bunları ciddi ve samimi bir şekilde uygulayan nesiller yetiştirmeyi hedef edinmiş kadrosuyla, çevresine ve Türk Milletine hizmet sunmaya devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2017 - Güncelleme: 18.12.2017 21:30 - Görüntülenme: 995
  Beğen | 17  kişi beğendi